Buitenschoolse activiteiten

Het Baken is een bijzondere school.

Er wordt niet alleen bijzonder goed onderwijs gegeven, door stuk voor stuk bijzondere meesters en juffen, maar we proberen ook zo veel mogelijk te doen náást het normale (of bijzondere...) lesgeven.

Zo hebben wij goede contacten met verschillende organisaties en bedrijven om interessante en leerzame buitenschoolse activiteiten aan te bieden. Een aantal daarvan wordt hieronder beschreven:

• Donderdag 27 september hebben wij een groot Circusfeest ter ere van het 40 jarig besgtaan van de school én de wijk Schollevaar.
  • Vrijdag 28 september is er in hetzelfde kader een Sponsorloop en (nog) een feestmiddag.
  • Zondag 14 oktober organiseren wij in de Ontmoetingskerk een schoolkerkdienst met medewerking van enkele leerlingen en onderwijzers.
  • Woensdag 14 november is er de Wintercross. Een hardloopwedstrijd door het Schollebos.
  • Dinsdag 26 maart gaan we met de kleuters naar de kinderboerderij.
  • We doen door het jaar heen mee met de schoolkorfbal, -voetbal en -basketbaltoernooien.

Dat is natuurlijk hartstikke leuk. Maar niet heel uniek.

Wél uniek is de hoeveelheid workshops, cursussen en lessen die wij naast deze eenmalige evenementen, buiten schooltijd, voor onze leerlingen organiseren:

• Dramalessen voor zelfs de allerkleinste "dramakings en -queens".
  • Science Lab om een wetenschappelijk fundament te leggen.
  • Glasmozaiek en graffiti-workshops voor de creatievelingen.
  • Rap-classes voor alle "Boefjes-in-spé".
  • Lego lessen voor hen die in blokjes denken.
  • Kooklessen om de nieuwe Masterchef te worden.
  • Freerunning voor de waaghalzen.
  • Streetdance-classes voor alle "Timors-in-spé".
  • 3D printing.
  • Musical workshops.
  • Enzovoorts...

Voor alle leerlingen hebben wij wel iets te bieden.

Het Baken. Voor ieder kind de juiste koers.