Skip to main content
Welkom

Welkom

Kennismaking

De basisschool. Een heel nieuwe fase

Wanneer uw kind 4 jaar wordt zult u, in de regel, een basisschool voor hem of haar uitgezocht moeten hebben. Sterker nog, die moet worden uitgezocht vóór het schooljaar waarin hij of zij 4 wordt.
Als er oudere broertjes of zusjes zijn zal dat waarschijnlijk geen lastige opgave zijn. Dan wordt het meestal dezelfde school als broer of zus!

Maar wanneer u zich voor het allereerst aan het orienteren bent op een basisschool is het niet altijd even eenvoudig. Want wat is nu eigenlijk een "goede school"? En is die school die zo goed staat aangeschreven eigenlijk wel de juiste school voor úw kind?

Het is dan ook raadzaam om kennis te maken op meerdere scholen in de omgeving. Waar voelt ú zich thuis? Welk soort onderwijs lijkt het meest te passen bij úw kind? Op veel vragen wordt een antwoord gegeven door gewoon even een keertje op bezoek te komen!

Het Baken

We zijn op Het Baken altijd blij met nieuwe kinderen.

Iedereen is bij ons even welkom en wordt met hetzelfde respect aangesproken en behandeld. Dat is waar wij voor staan, waar wij trots op zijn. Sociaal, veilig en betrokken zijn voor ons sleutelwoorden in de manier waarop wij met elkaar en met onze kinderen omgaan.

Wij vinden het ook ontzettend belangrijk om kinderen een brede schat aan kennis mee te geven. Natuurlijk zit dat in de manier waarop wij de "normale" vakken als rekenen en taal aanbieden, maar ook zeker in alles eromheen. Denk aan de manieren van creatieve expressie (muziek en knutselen), kinderen klaarstomen voor de maatschappij ("Hoe gaan wij met elkaar om?") en allerlei buitenschoolse activiteiten.

Kennismaking en rondleiding

Ouders die voornemens zijn om hun kind of kinderen aan onze school toe te vertrouwen kunnen contact zoeken met onze directrice. Hij zal de school dan laten zien, de sfeer laten proeven en vertellen over de mooie dingen die wij hier doen en te bieden hebben.

Natuurlijk kan er dan ook gesproken worden over zaken als wenmomenten, de gangbare manier van instromen en andere schoolse zaken. 

Contact

Stuur een mailtje naar info@hetbakencapelle.nl of bel naar 010-4503015.

Aanmeldformulier        Neem contact op