Inloggen

Welkom op de pagina van groep 6b/7

Welkom op de groepspagina van groep 6b/7. De groep bestaat uit 24 kinderen. Tien kinderen in groep 6b en veertien in groep 7. Meester Lex is de leerkracht van deze groep. Eén keer in de twee weken is meester Lex op woensdag afwezig en wordt dan vervangen door juf Joke of juf Tineke.Op woensdag en donderdag assisteert meester Hans bij deze groep. Op donderdag en vrijdag loopt juf Lisa stage als onderwijsassistent (derdejaars).

Voor groep 7 is het een  belangrijk jaar, omdat aan het eind van het jaar een voorlopig advies wordt gegeven voor het

voortgezet onderwijs. Ook hebben zij dit jaar het theoretisch en praktisch verkeersexamen.

Nieuws

De Vreedzame School

In de eerste twee weken kregen we iedere dag een les over De Vreedzame School. In deze lessen ging het over regels en afspraken, maar ook over hoe je goed met elkaar om kunt gaan. In iedere groep hebben de kinderen meegedacht over welke afspraken zij in de klas zelf belangrijk vinden. Op 14 september hebben alle groepen in de grote leshal hun afsprakenlijst gepresenteerd. Voor onze groep hebben .............. en .......... dit gedaan.

Na de eerste twee weken volgen we iedere week één les Vreedzame School. In de laatste lessen hebben we het gehad over conflicten in de wereld en hoe je op conflicten op school kunt reageren. We gebruiken hierbij het rode, blauwe en gele petje. Het rode petje staat voor boos of agressief reageren. Het blauwe petje voor niet voor jezelf opkomen. Het gele petje staat voor het zoeken naar een goede oplossing. (win-win-situatie).


laatst bijgewerkt op: 13-09-2018
categoryGroep 6b/7
Bekeken: 943 keer