Inloggen

Welkom op de pagina van groep 5/6a

Dit schooljaar gaan wij  op deze pagina veel vertellen over allerlei activiteiten die wij met elkaar als groep op Het Baken meemaken.

Over hele gewone dagelijkse dingen, maar ook over hele bijzondere gebeurtenissen willen wij vertellen.

Soms met mooie foto's erbij!

Veel plezier bij het lezen !

 

 

Nieuws

Rekenen met geld, meten en slapen op school

Afgelopen week kreeg groep 5 bij rekenen de opdracht om elkaar te meten. De kinderen kregen een meetlint en maten elkaars armen, benen, taille, hoofd enz... Dit was leuk en leerzaam om te doen. 

Groep 6 ging aan de slag met grote geldbedragen. Hiervoor kregen zij geld om de sommen mee uit te rekenen. Helaas was dit geld nep, dit vonden sommige kinderen heel jammer ;) 
Ook is groep 6 begonnen met het rekenen op een rekenmachine. Vooral de grapjes met getallen op een rekenmachine zijn leuk om te doen. Als de juf met de andere groep bezig is, is het extra leuk om via de rekenmachine woorden/getallen aan elkaar te laten zien terwijl de juf denkt dat iederen stil aan het werk is ;)

Omdat veel kinderen zo vlak voor kerst en de vakantie vaak wat moeier zijn dan anders, hebben we een soort 'slaapopdracht' gedaan tussendoor. Zo konden we even helemaal tot rust komen om daarna weer met een goede focus aan het werk te gaan...


laatst bijgewerkt op: 16-12-2018
categoryGroep 5/6a
Bekeken: 60 keer