Login

Het laatste nieuws

Corona virus ( School is gesloten )

Update 23-04-2020 om 17:16:

Maandag 11 mei gaat de school weer open. Wij nu bezig om na te denken hoe we het onderwijs op een goede en veilige manier voor kinderen en leerkrachten gaan vormgeven. Dit willen we zorgvuldig doen. Vandaar u vandaag nog geen invulling op schoolniveau van ons krijgt. Morgen kunt u de informatie verwachten.

Bijlage brief van de Stichting PCPO Capelle-Krimpen.

 

31-3-2020 om 13:06 : Er is een mail gestuurd naar de ouders / verzorgers.

We gaan al weer week drie van de schoolsluiting in. Voor u, voor de kinderen en ook voor ons bijzondere weken. We hopen dat u en uw naasten in goede gezondheid verkeren. Dat blijft in deze tijd het allerbelangrijkste.

We weten op dit moment nog niet of we volgende week weer mogen beginnen, maar de kans dat de sluiting verlengd wordt is groot.
We realiseren ons dat thuisonderwijs ook voor de ouders een opgave is. Naast uw eigen werk en gezin, ook de juf en/of meester zijn voor uw kind.
Dat vergt heel wat van u. Schroom dan ook niet om de leerkracht te mailen als er iets is.
Zelf ben ik voor vragen telefonisch bereikbaar. De telefoon van school is doorgeschakeld naar mijn mobiele nummer.

Het kan zijn dat uw kind in de komende periode meer emotie laat zien; bang zijn, boos zijn omdat alle normale dingen niet doorgaan. Laat dan even het schoolwerk, de roosters en de schema's voor wat het is. De mentale gezondheid van uw kind is het belangrijkste op dat moment. Het is voor iedereen een onzekere tijd. 

Voor de ouders met een cruciaal beroep, die ook 's avonds en 's nachts moeten werken heeft de gemeente Capelle aan den IJssel noodopvang gerealiseerd. In de bijlagen kunt u de informatie hierover lezen.

Morgen, dinsdag 31 maart, kan het schoolwerk voor groep 3, 4/5, 7/8 en NT2 weer opgehaald worden. 
We hopen u en/of uw kind even te spreken op veilige afstand bij de deur van de school. 
 

Informatie brief Rijksoverheid

Informatiebrief noodopvang 

 

23-3-2020 10:08: Er is een mail gestuurd naar de ouders / verzorgers.

Dinsdag 24 maart kunnen de kinderen hun werk weer ophalen. De kinderen van groep 5/6 krijgen dit via OneNote van hun leerkrachten. Voor de andere groepen: groep 3, 4/5, 7/8 en de groep van juf Sandra ligt het werk klaar op school: 


8.30- 9.30 uur:          groep 7/8 
9.30 - 10.30 uur:       groep 4/5 
10.30 - 11.30 uur;     groep 3 
11.30 -12.30 uur:      juf Sandra 


De leerkrachten van groep 1 en 2 mailen de ideeën naar u. 
Verder willen we u vragen of de kinderen een kaart willen maken voor iemand bij hen in de buurt. We denken aan ouderen en zieken. Mochten zij niemand weten dan kunnen de kaarten ook op school ingeleverd worden (in de brievenbus of bij het ophalen volgende week). Wij zorgen dan dat ze een goede bestemming krijgen. Bij het werk ligt morgen een lege kaart met envelop klaar. 
 

 

16-3-2020 om 18:49: Er is per een brief per mail gestuurd naar de ouders / verzorgers.

Goed nieuws! De kinderen kunnen vanaf morgen thuis aan de slag!
Juf Tineke heeft vandaag alle ouders een mail gestuurd met een bijlagen met meer informatie.

Morgen 17-3-2020 kunnen de kinderen hun werkpakket in de school ophalen

Ophaalschema:

                                                              8.30 –   9.30 uur     groep 7/8

  9.30-   10.30 uur     groep 4/5a

10.30 – 11.30 uur     groep 3

12.30 – 13.30 uur    NT2 juf Sandra

13.30 – 14.30 uur    groep 5b/6

Let op: Voor ouders met meerdere kinderen op school, geldt het tijdstip van het oudste kind. U kunt dan ook het pakket van de jongere kinderen meenemen. We laten niet meer dan 5 personen tegelijk in de groep. Alleen gezonde mensen die geen symptomen vertonen mogen het werk ophalen.

Klik hier voor de brief: Schoolsluiting & online werken

Klik hier voor de educatieve website 5 t/m 8 
( Er komt een directe link op de website. Hiermee zijn wij nog mee bezig )

 

15-03-2020 om 20:14: Er is per een brief per mail gestuurd naar de ouders / verzorgers.

Zoals u ongetwijfeld inmiddels ook uit de media heeft vernomen, heeft onze regering, mede op advies van de Federatie Medisch Specialisten, besloten om alle scholen te sluiten. De maatregel gaat in per heden en duurt vooralsnog tot en met 6 april 2020. Ondanks wat daarover door minister-president Rutte aanvankelijk werd aangegeven, blijkt er toch onvoldoende bewijs te zijn dat kinderen het coronavirus niet zouden kunnen overdragen.

Maandag 16 maart komen de directeuren van de scholen bijeen. In die bijeenkomst willen zij met name focussen op de mogelijkheden om onderwijs mogelijk te maken, zelfs bij de huidige sluiting van de scholen. Vanaf dinsdag hopen we de communicatie met u over het onderwijs voort te zetten.

Zoals opgenomen in het besluit van de regering zullen wij de scholen openstellen voor kinderen van ouders die werkzaam zijn in de cruciale beroepsgroepen (zie bovenste deel van de lijst op: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cruciale-beroepsgroepen).

We stellen het zeer op prijs als u zoveel mogelijk zelf oplossingen voor de opvang van uw kind(eren) kunt verzorgen. Wilt u toch een beroep doen op opvang op de school, dan kun u dit kenbaar maken via deze link. U kunt de scholen niet benaderen voor de opvang van uw kind(eren) als u niet werkzaam bent in één van de beroepsgroepen uit de lijst.

Klik hier voor de hele brief

 

13-03-2020 om 16:29: Er is een brief per mail gestuurd naar de ouders / verzorgers.

Klik hier voor de brief
 

12-03-2020 om 21:25: Zoals u wellicht al heeft gelezen of gehoord, zijn er nieuwe maatregelen genomen door de regering tegen het Corona virus. De scholen zullen voorlopig open blijven.
We willen u wel vragen om uw kind thuis te houden als uw kind verkouden is en/of keelpijn heeft. 
Ook vragen we u om als u zelf verkouden bent niet in de school te komen en uw kind bij de buitendeur af te zetten en op te halen.

Op deze pagina / nieuwsoverzicht houden wij u op de hoogte


laatst bijgewerkt op: 12-03-2020
categoryAlgemeen
Bekeken: 1526 keer