Login

Het laatste nieuws

Dobry dzień! Iyi günler! Ehhh... Goedendag!

 

In de week na de meivakantie is op Het Baken een nieuwe groep gestart, de zogenaamde “Nieuwkomersgroep”. Deze groep, de naam zegt het al een beetje, is speciaal voor kinderen die in Nederland zijn komen wonen en onze taal dus nog niet (volledig) machtig zijn. 

Voor wie?

Vooralsnog wordt er gestart met kinderen van groep 4 t/m 8. Van maandag tot en met donderdag zitten zij met z’n allen in een eigen lokaal, waar ze vooral heel veel Nederlandse les krijgen. Op vrijdag zijn de kinderen in hun “stamgroep”, dus met de Nederlandse kinderen van hun leeftijd. Ook gym doen ze met de reguliere klassen mee. 

Door wie?

De nieuwe groep wordt geleid door Sandra van der Rest. Op haar vorige school is een dergelijke groep al jaren operationeel én succesvol. Zij heeft als directeur en onderwijzer al veel ervaring opgedaan met nieuwkomers en weet dus als geen ander hoe we ervoor kunnen zorgen dat de taalbarrière zo snel en efficiënt mogelijk kan worden geslecht. En we zodoende de kinderen op een goede manier kunnen voorbereiden op het Nederlandstalige onderwijs. 

De toekomst

De groep is nu nog klein, maar zal in de komende tijd ongetwijfeld gaan groeien. Een interessante en welkome uitbreiding van ons streven naar de juiste koers voor iéder kind. 

Wij zijn er klaar voor! 

laatst bijgewerkt op: 16-05-2019
categoryAlgemeen
Bekeken: 1486 keer