Login

Het laatste nieuws

Het Baken gaat digitaal! (met update)

*Update 16 mei*

We zijn nu een klein weekje onderweg. En het lijkt nu al een succesje te zijn! De kinderen vinden rekenen ineens leuk om te doen ;-) Sterker nog, ze willen er langer mee door!

En ook voor de leerkracht biedt het voordelen. De kinderen die op een moment even geen instructie of andere aansturing nodig hebben kunnen volledig zelf aan het werk met hun leerdoelen. Deze doelen worden door het systeem zelf gemaakt op basis van sterktes en zwaktes op bepaalde rekengebieden. Allemaal individueel, zonder tussenkomst van de meester of juf.

To be continued...

Het Baken gaat een pilot starten met Snappet.

Snappet is een digitale, adaptieve leermanier waardoor rekenen en taal nóg leuker en leerzamer worden.
Op tablets of laptops werken de kinderen met (grotendeels) hun eigen tempo en moeilijkheidsgraad. Adaptief betekent dat het systeem "leert" hoe sterk het kind is en het lesaanbod daarop aanpast.

Daarnaast is het werken op een tablet ook gewoon heel leuk!

Tijdens de probeerfase (vanaf de meivakantie tot de zomervakentie) zullen de groepen 5/6 en 6/7 hun licht laten schijnen over het systeem. Als het een succes blijkt te zijn zal het ongetwijfeld in meer leerjaren gebruikt gaan worden.

N.B. Naast Snappet, wat aparte apparatuur vereist, loopt er ook een kleine test met Gynzy kids. Ook dat is een digitale lesmethode. De twee systemen kunnen echter grotendeels naast elkaar bestaan.


laatst bijgewerkt op: 18-04-2019
categoryAlgemeen
Bekeken: 1431 keer