Login

Het laatste nieuws

Kamp groep 8

Het zit er weer op! Groep 8 is op kamp geweest en het waren 4 ontzettend geslaagde dagen.

In een prachtig houten kamphuis, midden in de bossen bij Hattem, hebben de jongens en meisjes zich uitstekend vermaakt. Ondanks het af en toe wat teleurstellende weer...

Maandag

Op maandag vertrokken we om half tien vanaf de Sjaloomschool richting Hattem. Natuurlijk reden we eerst nog even langs het Baken om ons uit te laten zwaaien.

Toen we tegen lunchtijd aankwamen waren er al wat meesters en juffen die alle activiteiten aan het voorbereiden waren. 's Middags levend ganzenbord gespeeld, daarna nasi gegeten en als avondactiviteit deden we in het donkere bos het "dierengeluidenspel". Sommige meesters en juffen kunnen beesten beter nadoen dan andere, maar dat mocht de pret niet drukken ;-)

Dinsdag

Op dinsdag werden de jongens om kwart voor acht gewekt door de juffen die met pannendeksels de slaapzaal binnenvielen. Lekker relaxt wakker worden dus...

Dauwtrappen, ontbijten en daarna een aantal leuke spelletjes in de grote leemkuil even verderop. Klimmen abseilen, voetbal en spijkerbroekhangen. Bijna iedereen vond het geweldig en deed fanatiek mee.

Na de lunch (door de meesters Koos en Patrick klaargemaakte verse groentensoep) zijn we in het bos rond het huis sporten gaan doen. De teams waren aardig in evenwicht. Sterker nog, individuele scores van leerlingen moesten uiteindelijk bepalen welk team er had gewonnen. Hoe bedoel je? Competitief? Wauw!

's Avonds hadden we een glitter-en-glamour-night met heuse modeshow en natuurlijk veel muziek. En daarna weer het donkere bos in voor het Douanespel. In sommige kids schuilt een echte smokkelaar. Hopelijk hebben ze geen werkelijke ambities in die richting...

Woensdag

Op woensdagochtend moesten juf Tineke en meester Hans helaas naar huis. Gelukkig kwamen er twee nieuwe juffen voor in de plaats terug. Lopend zijn we naar Hattem gegaan. Een paar druppels is niet zo erg, maar toén waren we wel erg nat hoor.... Een (overdekt) bezoek aan het bakkerijmuseum zorgde voor een leerzaam rustpunt in onze week.

De avondmaaltijd bestond uit veel friet. Die laatste avond was trouwens wel de spannendste. Een echt spookspel! In het pikkedonker, met "echte" spoken. Best eng, maar wel superleuk!

Donderdag

Op donderdag zat het er al weer op. Met z'n allen in de bus terug naar Capelle. Om twee uur 's middags waren we weer terug bij de Sjaloom. Moe, maar voldaan.

Maar vooral moe... :-)


laatst bijgewerkt op: 14-03-2019
categoryAlgemeen categoryGroepen
Bekeken: 1696 keer