Login

Het laatste nieuws

Gezond eten - reuze belangrijk!

Goed eten is belangrijk. Voor iedereen, maar zeker voor schoolgaande kinderen. 

Een gezonde maaltijd zorgt voor merkbaar meer energie en rust. Want wat veel mensen (ouders...) niet weten is dat een teveel aan suikers en andere “slechte” ingrediënten een negatief effect heeft op lichaam en geest.

Gezond eten

Dat ongezonde voeding kan resulteren in overgewicht en op den duur zelfs diabetes, dat weten de meeste mensen al. Op zich zouden die dingen al voldoende moeten zijn voor een bewustwording en dus voor het nadenken over een gezond dieet. 

Wat veel mensen echter niét weten is dat suikers ook een heel slechte invloed hebben op het energieniveau en concentratie. En laten juist dat nou zaken zijn waar basisschoolleerlingen zo’n behoefte aan hebben. 

Bewezen effectief

Onderzoeken hebben laten zien dat er op scholen waar gezonde tussendoortjes en gezonde lunches worden genuttigd kinderen minder vaak ziek zijn, er minder gepest wordt en er een betere sfeer in de school en in de klassen heerst! 

En het is niet meer dan logisch dat wanneer de kinderen vrolijker en gezonder zijn, de onderwijzers dat automatisch ook worden. Het gezonde mes snijdt aan twee kanten 😉

Gezond voedsel is vaak iets kostbaarder dan ongezond eten. Dat klopt. Maar het betaalt zich terug in betere schoolprestaties, betere gezondheid en een rustiger kind. Dat is veel waard, toch?

Dus: 
  • Gezond beleg op brood. Liever worst, kaas en pindakaas, dan chocopasta en hagelslag. 

  • Minder suikerrijk drinken. In de meeste pakjes vruchtensap zit héél veel suiker. In melk niets. (N.B. op dit moment is er op Het Baken slechts één leerling die gebruik maakt van schoolmelk. Da’s wel wat weinig...) 

  • Andere tussendoortjes. Geen chocoladekoeken, -repen of “Sultana-achtige” snacks meer. Beter zijn bijvoorbeeld Snack-a-Jacks, Peijnenburg Zero en bepaalde mueslirepen. Of natuurlijk gewoon fruit! 

Nog vragen over voeding? Of niet zeker of uw kind wel gezond genoeg leeft? Vraag het aan meester Hans. Die heeft daar wel kaas van gegeten :-) 

laatst bijgewerkt op: 15-02-2019
categoryAlgemeen
Bekeken: 1405 keer