Login

Het laatste nieuws

Bla Bla - onze buitenlandse vrienden

Een bijzonder project van onze groep 8 leerlingen is het schrijven van de Bla Bla. Dit is een soort mini-schoolkrantje, in het Engels, speciaal bedoeld om onze bevriende buitenlandse scholen op de hoogte te houden. Op de hoogte van het reilen en zeilen op onze school, bijzondere uitjes en nog veel meer.

 

Leerlingen uit groep 8 mogen zelf een interessant onderwerp uitkiezen en uitwerken. Vertalen naar het Engels, fotootjes erbij en publiceren maar! De controle wordt gedaan door (oud-)gymmeester Hans.

 

Er wordt aardig wat geleerd

De Bla Bla gaat onder andere naar Griekenland, ItaliĆ« en Schotland. De scholen daar waar wij mee verbonden zijn weten dan weer wat meer over wat wij hier aan het doen zijn. Natuurlijk krijgen wij zo af en toe ook post terug. Zo houden wij ook op leerlingniveau het contact warm.

 

Stiekem leren de kinderen die meewerken aan de Bla Bla natuurlijk heel veel andere dingen dan alleen maar "een stukkie schrijven". Journalistiek, samenvatten, reflecteren, vertalen, zoeken naar afbeeldingen, etcetera. Daar is nog nooit iemand slechter van geworden!

 

Zelf schrijven?

Als er leerlingen zijn die het leuk vinden om wat te schrijven voor de Bla Bla kunnen die zich natuurlijk melden bij meester Hans.
Trouwens, leerlingen die het leuk zouden vinden om een stukje te schrijven voor de website kunnen zich melden bij (de andere...) meester Hans.

 

Wie schrijft, die blijft!

laatst bijgewerkt op: 13-02-2019
categoryAlgemeen
Bekeken: 1126 keer