Login

Het laatste nieuws

Typecursus

Computers en tablet zijn tegenwoordig niet meer weg te denken. Goed kunnen typen is dan ook enorm belangrijk. Daarom volgt een aantal leerlingen van Het Baken een typecursus.

 

De leerlingen van de Plusklas en een aantal groep 8'ers zijn al sinds november iedere vrijdag aan het lessen. Onder begeleiding van een ervaren typejuf worden de kneepjes van het "blind typen" uitgelegd. Van eenvoudig met twee wijsvingers twee-letterwoorden maken tot alle tien je vingers gebruiken om een heel verhaal op het scherm te krijgen. Alles komt aan bod. Daarvoor gebruiken wij de methode van Giga-kids. Die houdt rekening met het individuele niveau én de juf kan online meekijken met de vorderingen.

 

"Iedere vrijdag fietsen we vanaf Het Baken, samen met meester Hans, naar het Kinderlab (naast de Sjaloomschool). Daar gaan we dan drie kwartier aan de slag met de laptops. Het gaat steeds beter! En na de echte les mogen we vaak nog even spelletjes doen op de computer. Het is nuttig én leuk! En even een keertje geen taal of rekenen... Hahaha!",

aldus Amy en Maity (groep 7).

 

Misschien wel een opstapje naar een breder opgezette typecursus? Wie weet!

 

laatst bijgewerkt op: 18-01-2019
categoryAlgemeen
Bekeken: 1200 keer