Inloggen

Het laatste nieuws

Het Europa project

De hele school heeft vorige week bezoek gekregen van juffen en meesters uit buitenlandse scholen. De juffen en meesters kwamen uit verschillende landen in Europa zoals Polen, Italie, Bulgarije, Griekenland en Schotland. We hebben hele leuke dingen gedaan. 

In de ochtend hebben we samen met de andere klassen een hele speciale dans geleerd. Het was een Schotse dans. Je doet de dans in groepjes, wat het heel erg leuk en grappig maakt! In de ochtend hebben wij de dans geoefend en in de middag hebben wij de dans uitgevoerd voor de onze bezoekers uit de landen. Dat was wel spannend, maar het was uiteindelijk een leuke dans om te doen. 

Wij hebben in de klas ook een speciale les gekregen van juffen en meesters uit Italië. Ze konden helaas niet Nederlands spreken, dus de hele les werd in het Engels gedaan. De juffen en meesters hebben veel verteld over het land waar ze vandaan kwamen en ze hebben ook ons verteld wat het thema van de les is: Vulkanen!

In de klas gingen wij een expirement doen. In groepjes kregen wij een bord en een beker. Je doet folie over de beker heen. Je doet er ook baking soda in. Ook doe je er kleurstoffen in. Als laatste doe je er azijn in. Wanneer je dat doet, springt het allemaal omhoog uit de beker. Net als een echte vulkaanuitbarsting! 

Het expirement was heel erg leerzaam, interessant en grappig. Het was zelfs zo leuk, dat sommige van ons het thuis nog een keer wilde doen. 

Wij vonden het bezoek van de verschillende landen heel erg leerzam en interessant. We hopen dat ze snel nog een keer terugkomen.

Gemaakt door Jaedon en Amy L


laatst bijgewerkt op: 16-04-2018
categoryGroep 5/6a
Bekeken: 144 keer